Vakantieproject FBNE 2021

Vakantieproject 2021

Het bestuur van het Fonds Bijzondere Noden Enschede heeft, ondanks het stijgende aantal aanvragen voor financiële ondersteuning, kans gezien om voor het jaar 2021 opnieuw een budget vrij te maken voor het Vakantieproject!  Dit project biedt inwoners van de gemeente Enschede de kans om eenmalig een korte vakantie, uitstapje of ander uitje te boeken voor maximaal € 600,00 per huishouden. 

Criteria daarbij zijn:

  • Persoon of gezin zit langer dan 3 jaar op het bestaansminimum
  • Persoon of gezin is de afgelopen jaren geconfronteerd met ziekte en/of problemen
  • Persoon of gezin heeft schulden of valt onder de WSNP
  • Persoon of gezin heeft langer dan 5 jaar geen kans gehad om op vakantie te gaan
  • Het FBNE heeft nog niet eerder een bijdrage verstrekt voor deze kosten 

Hoe wordt een bijdrage aangevraagd?

Aanmelding kan uitsluitend door erkende, professionele hulpverleners door middel van het digitale aanvraagformulier op www.fbne.nl met daarbij een duidelijke motivatie waarom juist dit gezin/deze persoon in aanmerking zou moeten komen voor het Vakantieproject. Aanvragen worden op volgorde van datum indiening afgehandeld en het budget is niet ongelimiteerd; dat wil zeggen: op is op! Dus wacht niet te lang met aanvragen.  

Werkwijze bij toekenning 

Persoon of gezin krijgt een budget van maximaal 600,00, te besteden naar eigen inzicht. Enkele voorbeelden: een huisje op een vakantiepark, een week kamperen, dagtochtjes naar een pretpark met het hele gezin inclusief reiskosten, eten en drinken, een hotelovernachting met diner, een bezoek aan theater of musical, dierentuin, indoor speelparadijs, museum etc. 

Een voorwaarde is dat het bedrag van € 600,00 niet overschreden mag worden (gebeurt dat toch dan zijn die kosten voor eigen rekening) en dat het geld gebruikt wordt voor ontspanning/vakantie en niet voor overige zaken. 

Betaling

Bij toekenning wordt het bedrag nooit rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekening van de client. Een boeking kan bijvoorbeeld door het FBNE betaald worden aan reisbureau, verhuurder of vakantiepark. Ook kan het bedrag overgemaakt worden naar de aanvragende instantie, waarna wordt verwacht dat de aanvrager er op toeziet dat het geld ook inderdaad wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is. Na aanschaf worden de gemaakte kosten verantwoord door tickets, aankoopbewijzen, treinkaartjes etc. per email bij het FBNE aan te leveren via info@fbne.nl  

Vragen of opmerkingen?

Mail, bel of neem contact op via LinkedIn! Wil uw client na afloop een reactie geven of zijn/haar ervaringen of een foto delen dan zien wij deze graag tegemoet!

 

Namens het bestuur van Stichting FBNE – Enschede, 1 april 2021